Листа на улици

web_obelezuvanje_kliment_ohridsi_so_znaci_468_287Во продолжение следува листа на сите улици кои се под надлежност на Градот Скопје и на Општините

Дознај повеќе

Денешни настани

Нема внесено настани за денешниот ден

СЕ ПОСТАВУВААТ ЗАШТИТНИ СТОЛПЧИЊА НА БУЛЕВАРОТ СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ

24.01.2018г.

 

Продолжува големата акција за поставување заштитни столпчиња  по должината  на  повеќе улици и булевари во централното градско подрачје.

Оваа координирана акција се спроведува по налог на Град Скопје и истата е во насока на зголемување на безбедноста на сите учесници во сообраќајот и овозможување  непречено движење на пешаците.

Деновиве екипите на ЈП „Улици и патишта“ извршуваат градежни активности за поставување заштитни столпчиња на тротоарите на булеварот „Свети Климент Охридски“, на потегот од крстосницата со улица „Свети Кирил и Методиј“ до крстосницата со улица „Димитрие Чуповски“.

Досега се завршени градежните работи од едната страна на булеварот (пред Европскиот факултет), каде што се поставени 126 заштитни столпчиња, а во моментов се извршуваат градежни работи од другата страна на булеварот, каде што треба да се постават дваесеттина столпчиња.

Изминатиов период, во рамките на оваа голема акција столпчиња беа поставени и по должината на  улицата „Димитрија Чуповски“, пред Министерството за правда, како и по должината на булеварот „Митрополит Теодосиј Гологанов“, пред објектот на поранешна „Нова Македонија“. Во оваа акција изминативе два месеца досега се поставени околу 300 заштитни столпчиња.

a_aaStolbcinja_po_Sveti_Kliment_Ohridski_januari_2018_1