Листа на улици

web_obelezuvanje_kliment_ohridsi_so_znaci_468_287Во продолжение следува листа на сите улици кои се под надлежност на Градот Скопје и на Општините

Дознај повеќе

Денешни настани

Нема внесено настани за денешниот ден

СЕ ЧИСТИ КОРИТОТО НА РЕКАТА ВАРДАР

25.07.2017година

Согласно со Програмата за одржување на коритото на реката Вардар, нејзините притоки, реките Серава, Лепенец, Треска и на отворените канали на подрачјето на Град Скопје за 2017 година, по налог на Градот, екипи на ЈП Улици и патишта Скопје спроведувaaт активности  за чистење на коритото на реката Вардар.

На потегот од Камениот мост до  хотелот Холидеј Ин, екипите рачно ја чистат нискостеблеста вегетација од косините и од кејот на реката Вардар, а со багери машински се чисти и коритото од градежен шут и од наносите на надојдените води од обилните врнежи на дожд.

Рачното чистење на вегетацијата, како и машинското чистеше на минор коритото на реката Вардар, во централното градско подрачје ќе продолжи и во текот на наредните денови. 

a_korito_Vardar